İ.Ö. 1400 yıllarında, Mısır’da küçük cam şişeler yapılıyordu. Mısırlılar, bu konuda tekniklerini ve üretimlerini hayli geliştirdiler ve 1000 yıl sonra, Roma’ya şarap şişesi ihraç etmeye başladılar. Ancak, cam şişelerin Avrupa’da rağbet görmesi için, aradan yıllar geçmesi gerekti. 16. yy’da şişeler geniş ölçüde kullanım alanı buldu. 775 yılında, İngiltere’de soda ve maden suları özel şişe ler içinde satılmaya başlandı.
1821 yılında, Bristollü camcı Henry Ricketts, belirli mamuller için tek tip ve hacimde şişe yapmayı akıl etti. Bunların üzerine etiket de yapıştırılıyor ve reklam açısından çok yararlı oluyordu. 1904 yılında Amerikalı Michael Owens, ilk tam otomatik şişe makinesini gerçekleştirdi ve şişe üretimi ansızın olağanüstü artış gösterdi. O güne kadar ustalar, şişeleri ağızlarında üfleyerek yapıyorlardı.
Şişenin ağız kısmını kapak için yivli yapmayı ilk bulan 1882 yılında, İngiliz Francis Joseph Beltzung ‘dur. 1892 yılında ise Amerikalı William Paitner, metal şişe kapağını ve açacağını icat etti.
Şişe ağzı gövdesinden daha dar olan, genellikle plastik, alüminyum veya camdan imal edilen taşıyıcı kap. Şişeler daha çok, sıvı maddeleri taşımak veya saklamak için kullanılır. Su, süt, her türlü içecek maddesi, benzin, ilaç, mürekkep gibi günlük hayatta sık kullanılan maddeler şişe içinde muhafaza edilir.
Bazı şişeler için, kullanıldıktan sonra iade edildiğinde geri alınmak üzere bir depozito ücreti ödenir. Cam şişeler ise geri dönüşüme gönderilmelidir. Şişedeki sıvının dökülmemesi için ağzı bir kapak veya tıpa ile kapatılır.